Nutricionistes, cardiòlegs i fins metges aconsellen consumir llavors de
manera regular. És un mètode natural per perdre pes, en poca quantitat aporten
un munt de nutrients que produiran sacietat.
Són riques en fibres i quan estan en contacte amb l'aigua, formen una mena
de gel a l'estómac fent que la digestió sigui més lenta i no et sentis inflat.
Propietats de les llavors més comuns:
Chía: és la font més
rica en Omega 3, conté sis vegades més calci que la llet sencera i treces
vegades més ferro que els espinacs. L'Omega 3 ajuda a les persones que augmenta
de pes en ajudar a les funcions intestinals.
Gira-sol: té propietats
antidepressives, aporta molt calci pel que és molt recomanat a les persones
al·lèrgiques a la llet. Per les seves propietats antioxidants, milloren el
metabolisme cel·lular i de tot l'organisme.
Lli: té més de 27
anticancerígens, aporta gran quantitat de fibres i remineralitzant controlant
les inflamacions estomacals i intestinals i combat el restrenyiment crònic.
Llavors de
carbassa: és la gran font de serotonina (hormona de la felicitat) i aporta
vitamines, minerals i fibres.
Les Llavors són sobretot diürètiques i laxants! Degut als nutrients que
tenen són un aliment ideal per consumir en una dieta i ens permet estar sans al
mateix temps que baixar de pes més ràpidament. Quan és consumeix molts
nutrients en petites quantitats ens ajuda a no picar entre hores.
Aquí us deixem una recepta de barretes de llavors:
Barretes de llavors i fruits secs.
Ingredients per a 4 persones:
4
cullerades de llavors de carbassa
4
cullerades de llavors de gira-sol
1/2
tassa d'ametlles o avellanes (torrades, pelades i trossejades)
4
cullerades de llavors de sèsam
3
cullerades de melassa d'arròs o melassa d'ordi i blat de moro
1
cullerada de panses
2
cullerades de fruits secs
Preparació:
Rentar
i torrar les llavors per separat a la paella sense oli, remenant constantment
perquè no es cremin.
Escalfar
la melassa (sense aigua) en una cassola ampla i baixa. Ràpidament, afegir tots
els ingredients i barrejar bé fins a obtenir una massa compacta i amalgamada
per la melassa calenta. No utilitzar gens d'aigua.
Untar
un motlle de vidre amb unes gotes d'oli. Abocar la massa calenta i enganxosa, i
aplastar-la bé amb una espàtula de fusta o amb la mà humida. Deixar que es
refredi completament.
Tallar
a la mesura desitjada i servir.
També
es pot afegir a aquesta recepta galetes d'arròs esmicolada o cereals inflats.
Ideal per snack J
No hay comentarios:
Publicar un comentario