17 nov 2015

Realment cal prendre llavors?

Nutricionistes, cardiòlegs i fins metges aconsellen consumir llavors de manera regular. És un mètode natural per perdre pes, en poca quantitat aporten un munt de nutrients que produiran sacietat.

Són riques en fibres i quan estan en contacte amb l'aigua, formen una mena de gel a l'estómac fent que la digestió sigui més lenta i no et sentis inflat.

Propietats de les llavors més comuns:

Chía: és la font més rica en Omega 3, conté sis vegades més calci que la llet sencera i treces vegades més ferro que els espinacs. L'Omega 3 ajuda a les persones que augmenta de pes en ajudar a les funcions intestinals.

Quinoa: rica en ferro, potassi, fòsfor i algunes vitamines del complex B. És de molt fàcil digerir i no té gluten. Ajuda a la síndrome premenstrual.

Gira-sol: té propietats antidepressives, aporta molt calci pel que és molt recomanat a les persones al·lèrgiques a la llet. Per les seves propietats antioxidants, milloren el metabolisme cel·lular i de tot l'organisme.

Lli: té més de 27 anticancerígens, aporta gran quantitat de fibres i remineralitzant controlant les inflamacions estomacals i intestinals i combat el restrenyiment crònic.

Llavors de carbassa: és la gran font de serotonina (hormona de la felicitat) i aporta vitamines, minerals i fibres.

Les Llavors són sobretot diürètiques i laxants! Degut als nutrients que tenen són un aliment ideal per consumir en una dieta i ens permet estar sans al mateix temps que baixar de pes més ràpidament. Quan és consumeix molts nutrients en petites quantitats ens ajuda a no picar entre hores.

Aquí us deixem una recepta de barretes de llavors: 

Barretes de llavors i fruits secs.



Ingredients per a 4 persones:
4 cullerades de llavors de carbassa
4 cullerades de llavors de gira-sol
1/2 tassa d'ametlles o avellanes (torrades, pelades i trossejades)
4 cullerades de llavors de sèsam
3 cullerades de melassa d'arròs o melassa d'ordi i blat de moro
1 cullerada de panses
2 cullerades de fruits secs

Preparació:
Rentar i torrar les llavors per separat a la paella sense oli, remenant constantment perquè no es cremin.
Escalfar la melassa (sense aigua) en una cassola ampla i baixa. Ràpidament, afegir tots els ingredients i barrejar bé fins a obtenir una massa compacta i amalgamada per la melassa calenta. No utilitzar gens d'aigua.
Untar un motlle de vidre amb unes gotes d'oli. Abocar la massa calenta i enganxosa, i aplastar-la bé amb una espàtula de fusta o amb la mà humida. Deixar que es refredi completament.
Tallar a la mesura desitjada i servir.
També es pot afegir a aquesta recepta galetes d'arròs esmicolada o cereals inflats.

 Ideal per snack J


No hay comentarios:

Publicar un comentario