Estar saludable
és difícil, però nosaltres hem desenvolupat un pla perquè sigui una mica més
fàcil!
En lloc de renunciar a
molts dels teus aliments favorits per sempre,
hem desenvolupat un pla específic per a que no et sigui avorrit i passis
gana.
El secret està en els
aliments alcalins, poden ajudar a neutralitzar els àcids potencialment tòxics
creats pels culpables de la dieta: carns
i carbohidrats.
La dieta alcalina
Quan volem estar
sans i prevenir les possibles malalties és normal que ens preocupem pel que
mengem i investiguem diferents tipus de dietes. Una de les dietes que ens
ajuden a mantenir el nostre cos sà i prevenir diferents malalties és la dieta
alcalina.
¿En què consisteix la
dieta alcalina?
Per comprendre el
principi d'aquesta dieta cal entendre abans la diferència entre un aliment
alcalí i un aliment àcid.
• Aliment alcalí. Aquests
aliments són els que procedeixen de la natura i no han estat manipulats
industrialment, fruites i verdures. L'acidesa dels aliments no té res a veure
amb aquest concepte, per exemple, una llimona és àcid però quan ingerim el suc
d'una llimona el cos el digereix i assimila aquest aliment i el resultat és un
nutrient alcalí.
• Aliment àcid. Els
aliments àcids són les carns, els aliments processats, cuinats, els sucres i
carbohidrats.
La dieta alcalina
consisteix en el consum equilibrat d'aliments alcalins i àcids, per mantenir un
pH en la sang de 7,4. Un pH inferior a 7 és considerat un pH àcid i per sobre
de 7 és un pH alcalí.
El nostre organisme està
sempre generant deixalles àcids que han de neutralitzar-se o ser excretats
perquè la vida sigui possible. És per això que necessitem consumir diàriament
aliments alcalins que ens ajudin a neutralitzar l'àcid.
La importància del pH
adequat en els teixits del cos
Menys l'estómac que a
causa de les seves secrecions digestives fan que hi hagi un entorn àcid la
resta del cos necessita un pH alcalí per al seu òptim funcionament. Si això no
és així, enzims digestius i metabòlics i òrgans treballaran per sota del seu
nivell òptim i això es notarà en la salut i nivell energètic general.
El pH de la sang s'ha de
mantenir entre 7,35 i 7,45, aquest rang és molt petit i fa que el nostre
organisme de prioritat a mantenir aquests nivells en detriment d'altres
sistemes que tenen un rang més ampli, que per mantenir aquests nivells, deixen
anar minerals alcalins per evitar que la sang es torni molt àcida, i poden
arribar a tornar-se àcids si això és necessari.
En concret la sang pren els
minerals alcalins del sistema digestiu, de manera que mantenir un pH adequat en
sang està relacionat amb una bona digestió.
Principis de la dieta
alcalina
1.La dieta alcalina
consisteix en el consum d'aliments principalment alcalins, l'ideal és que arribi
al 75% i un mínim d'aliments àcids, l'ideal és que només sigui el 25% del que
ingerim, cal tenir en compte que això abasta el que mengem i el que bevem.
2.Hi d'evitar els
aliments processats, ensucrats i carbohidrats, perquè són generadors d'àcid i a
més augmenten el nivell de glucosa en sang ràpidament i això és perjudicial per
a la salut també.
3.No cal rebutjar per
complet els aliments productors d'àcid, ja que l'àcid, en la seva justa mesura,
també té el seu paper en el nostre metabolisme.
4.Moltes malalties són el
resultat d'un esforç de l'organisme per mantenir l'equilibri intern
àcid-alcalí. Experts coincideixen que el càncer per exemple s'accelera si es
manté un nivell àcid en els fluids, les cèl·lules cancerígenes viuen millor en
un ambient àcid i amb poca oxigenació que les cèl·lules normals dels teixits.
5.Una dieta vegetariana
pot mantenir un balanç adequat del pH àcid-alcalí.
Aliments àcids
• Nabius i prunes pel seu
contingut en àcid benzoic.
• Fruites immadures.
• Farines blanques.
• Sucres refinats i
sacarina.
• Begudes
carbohidratadas, alcohol, cafè.
• Aliments refinats i
processats.
• Additius químics,
colorants, conservants.
• Peix, carn, ous, llet i
cereals.
Aliments alcalins
• Gairebé totes les
fruites i verdures madures. Cal tenir en compte que les que s'han collit en
terres preparades comercialment i desmineralitzades seran menys alcalines que
les que procedeixen d'un cultiu més ecològic.
• Mel
• Llavors i fruits secs
• Germinats
• Algues marines
• Passes
• Soja i els seus derivats
Símptomes d'un pH
equilibrat
• Bon nivell d'energia.
• Sistema nerviós
tranquil i sistema muscular relaxat.
• Digestió òptima i
motilitat intestinal adequada.
• Absència de refredats,
que indica un sistema immunològic fort.
• Sensació de claredat mental,
vitalitat física, mental i plenitud espiritual.
Consells per alcalinitzar
el nostre sistema
• Reduir el consum de
carns i peix, reduir el consum de proteïnes en general.
• Reduir el consum de
greixos.
• Reduir el consum de
lactis pasteuritzats.
• Canvieu el sucre blanca
i la sacarina per sucre moreno integral o mel.
• Augmentar el consum de
fruites fresques madures i vegetals. Inclosos els seus sucs.
• Incloure en la seva
dieta aliments crus com germinats, herbes aromàtiques fresques, fruits secs i
llavors.
Comença a treballar en aquests petits canvis avui mateix! nosaltres t’aconsellem i t’ajudem fins que aconsegueixis un hàbits d’alimentació saludables :)
No hay comentarios:
Publicar un comentario