20 oct 2015

La relació del PH amb la salut





Estar saludable és difícil, però nosaltres hem desenvolupat un pla perquè sigui una mica més fàcil!
En lloc de renunciar a molts dels teus aliments favorits per sempre,  hem desenvolupat un pla específic per a que no et sigui avorrit i passis gana.
El secret està en els aliments alcalins, poden ajudar a neutralitzar els àcids potencialment tòxics creats pels culpables  de la dieta: carns i carbohidrats.


La dieta alcalina
Quan volem estar sans i prevenir les possibles malalties és normal que ens preocupem pel que mengem i investiguem diferents tipus de dietes. Una de les dietes que ens ajuden a mantenir el nostre cos sà i prevenir diferents malalties és la dieta alcalina.

¿En què consisteix la dieta alcalina?
Per comprendre el principi d'aquesta dieta cal entendre abans la diferència entre un aliment alcalí i un aliment àcid.
• Aliment alcalí. Aquests aliments són els que procedeixen de la natura i no han estat manipulats industrialment, fruites i verdures. L'acidesa dels aliments no té res a veure amb aquest concepte, per exemple, una llimona és àcid però quan ingerim el suc d'una llimona el cos el digereix i assimila aquest aliment i el resultat és un nutrient alcalí.
• Aliment àcid. Els aliments àcids són les carns, els aliments processats, cuinats, els sucres i carbohidrats.

La dieta alcalina consisteix en el consum equilibrat d'aliments alcalins i àcids, per mantenir un pH en la sang de 7,4. Un pH inferior a 7 és considerat un pH àcid i per sobre de 7 és un pH alcalí.

El nostre organisme està sempre generant deixalles àcids que han de neutralitzar-se o ser excretats perquè la vida sigui possible. És per això que necessitem consumir diàriament aliments alcalins que ens ajudin a neutralitzar l'àcid.

La importància del pH adequat en els teixits del cos
Menys l'estómac que a causa de les seves secrecions digestives fan que hi hagi un entorn àcid la resta del cos necessita un pH alcalí per al seu òptim funcionament. Si això no és així, enzims digestius i metabòlics i òrgans treballaran per sota del seu nivell òptim i això es notarà en la salut i nivell energètic general.

El pH de la sang s'ha de mantenir entre 7,35 i 7,45, aquest rang és molt petit i fa que el nostre organisme de prioritat a mantenir aquests nivells en detriment d'altres sistemes que tenen un rang més ampli, que per mantenir aquests nivells, deixen anar minerals alcalins per evitar que la sang es torni molt àcida, i poden arribar a tornar-se àcids si això és necessari.

En concret la sang pren els minerals alcalins del sistema digestiu, de manera que mantenir un pH adequat en sang està relacionat amb una bona digestió.

Principis de la dieta alcalina
1.La dieta alcalina consisteix en el consum d'aliments principalment alcalins, l'ideal és que arribi al 75% i un mínim d'aliments àcids, l'ideal és que només sigui el 25% del que ingerim, cal tenir en compte que això abasta el que mengem i el que bevem.
2.Hi d'evitar els aliments processats, ensucrats i carbohidrats, perquè són generadors d'àcid i a més augmenten el nivell de glucosa en sang ràpidament i això és perjudicial per a la salut també.
3.No cal rebutjar per complet els aliments productors d'àcid, ja que l'àcid, en la seva justa mesura, també té el seu paper en el nostre metabolisme.
4.Moltes malalties són el resultat d'un esforç de l'organisme per mantenir l'equilibri intern àcid-alcalí. Experts coincideixen que el càncer per exemple s'accelera si es manté un nivell àcid en els fluids, les cèl·lules cancerígenes viuen millor en un ambient àcid i amb poca oxigenació que les cèl·lules normals dels teixits.
5.Una dieta vegetariana pot mantenir un balanç adequat del pH àcid-alcalí.

Aliments àcids
• Nabius i prunes pel seu contingut en àcid benzoic.
• Fruites immadures.
• Farines blanques.
• Sucres refinats i sacarina.
• Begudes carbohidratadas, alcohol, cafè.
• Aliments refinats i processats.
• Additius químics, colorants, conservants.
• Peix, carn, ous, llet i cereals.

Aliments alcalins
• Gairebé totes les fruites i verdures madures. Cal tenir en compte que les que s'han collit en terres preparades comercialment i desmineralitzades seran menys alcalines que les que procedeixen d'un cultiu més ecològic.
• Mel
• Llavors i fruits secs
• Germinats
• Algues marines
• Passes
• Soja i els seus derivats

Símptomes d'un pH equilibrat
• Bon nivell d'energia.
• Sistema nerviós tranquil i sistema muscular relaxat.
• Digestió òptima i motilitat intestinal adequada.
• Absència de refredats, que indica un sistema immunològic fort.
• Sensació de claredat mental, vitalitat física, mental i plenitud espiritual.

Consells per alcalinitzar el nostre sistema
• Reduir el consum de carns i peix, reduir el consum de proteïnes en general.
• Reduir el consum de greixos.
• Reduir el consum de lactis pasteuritzats.
• Canvieu el sucre blanca i la sacarina per sucre moreno integral o mel.
• Augmentar el consum de fruites fresques madures i vegetals. Inclosos els seus sucs.
• Incloure en la seva dieta aliments crus com germinats, herbes aromàtiques fresques, fruits secs i llavors.

Comença a treballar en aquests petits canvis avui mateix! nosaltres t’aconsellem i t’ajudem fins que aconsegueixis un hàbits d’alimentació saludables :)

No hay comentarios:

Publicar un comentario