El kuzu es la resposta...
Les aplicacions
terapèutiques del kuzu estan basades en
la medicina tradicional xinesa, on es considera una de les 50 plantes
fonamentals i s'utilitza per tractar múltiples afeccions, des de problemes
gàstrics fins insuficiències cardíaques.
El kuzu és l'extracte de l'arrel de la planta
Pueraria lobata, originària de la Xina i el Japó. Tot just ha sofert variació
en la seva estructura química al llarg dels segles, això és destacable ja que
en occident la majoria de plantes medicinals o alimentàries han sofert
alteracions en la seva composició bé pels mètodes agrícoles, bé per la
manipulació genètica i moltes vegades en detriment de les seves propietats
medicinals o nutritives.
El kuzu autèntic s'elabora
per un procés totalment artesanal de rentat i assecat a l'aire lliure de
l'arrel de la Pueraria, el que porta diversos mesos. Com a prova de la seva
puresa i bona qualitat no ha de portar cap ingredient aliè a la planta i ha de
ser molt blanc.
El kuzu destaca pel seu contingut en olis
essencials i flavonoides (isoflavones). La daidzeïna (un dels seus flavonoides)
té propietats antiinflamatòries i antimicrobianes.
En la medicina tradicional
xinesa el kuzu s'associa amb els meridians de la melsa i estómac i s'utilitza
per reduir la febre, per controlar les diarrees, reconstruir la flora i per
disminuir la pressió arterial.
També és considerat un bon
tractament de la diabetis, ja que ajuda a controlar i disminuir els nivells de
sucre en sang.
Té efectes vasodilatadors,
sobretot a nivell coronari (cor) i cerebral, és a dir, augmenta el cabal de
sang ja que dilata els capil·lars, de manera que alleuja els dolors de cap,
prevé cardiopaties i la hipertensió arterial.
Ajuda a les funcions
hepàtiques, pel que té efectes beneficiosos en tractaments o dietes
desintoxicants, per exemple després d'un tractament farmacològic o per tractar
l'alcoholisme.
Aplicacions terapèutiques
• Probiòtic: Regeneració de
la flora intestinal després de diarrea aguda o presa d'antibiòtics per exemple
• Regula el trànsit en cas
de diarrea o restrenyiment
• Afavoreix la transpiració
(en cas de febre)
• Relaxa el sistema nerviós
parasimpàtic (involuntari)
• Vertigen
• Ressaca
• Diabetis
• Processos inflamatoris
• Processos infecciosos
• Activa la circulació
sanguínia
• Prevé problemes derivats
de la hipertensió
• Mal de cap
• Distròfia muscular
• Mal de coll o esquena
(per grip per exemple)
• Tractament d'addiccions a
tòxics (drogues, alcohol, tabac)
Com es pren?
El kuzu és una pols blanca
de sabor neutre.
Per a aplicacions gastrointestinals
és molt més convenient prendre'l en pols que no en pastilles o comprimits.
S'ha de dissoldre 2
culleradetes en 1 got d'aigua, i després es bull durant 5 minuts per adquireixi
una consistència gelatinosa i rosàcia. Com que no té gust podem prendre-ho així
directament o afegir-lo a un suc de poma si es vol dolç, o afegir-li unes gotes
de salsa de soja (per exemple) si es vol salat.
També es pot utilitzar com
a espessidor en molts plats.
No hauria de faltar a la
vostra dieta, es un superaliment que es pot afegir a sopes, verdures, quichés o
fins i tot dolços.
No hay comentarios:
Publicar un comentario