A l’estiu, és molt important
protegir la pell enfront de l’oxidació del sol, garantir una hidratació
suficient i gaudir amb el menjar sense preocupació ni culpa.
La manera de menjar i de
relacionar-se canvien d’una manera significativa amb l’arribada del bon temps i
la calor.
Canvia molt alimentar-se en
aquests mesos que durant la resta de l’any.
Amb el sol es essencial
subministrar nutrients protectors a la pell enfront de l’acció oxidant dels
rajos que la cremen, i també és necessari garantir una hidratació suficient.
Us destaquem algunes idees
saludables per gaudir amb el menjar sense tenir sentiment de culpa: com les amanides variades, llegums,
barbacoes vegetarianes i de peix, gelats naturals i de fruites i te fred per a
postres o entre hores.
- Amanides, una mica més que enciam i tomàquet. El tomàquet és l’hortalissa més esperada dels mesos estiuencs. Les amanides, els gaspatxos i els sucs elaborats amb tomàquets de temporada i recentment recol·lectats tenen un sabor inigualable. Afegeix quinoa, fruits secs i espècies a les amanides verdes per obtenir un plat encara més nutritiu.
- Llegums, sens falta. La calor i la xafogor que acompanyen a molts dies estiuencs ocasionen que els llegums perdin presència en els menús setmanals. No obstant això, els nutrients que reuneixen aquests aliments és insuperable, de manera que el seu consum setmanal és obligat. El secret per incloure-les com a plat d’estiu és canviar la seva forma de presentació i elaboració. Els estofats i guisats, que en els dies freds escalfen el cos i resulten tan contundents, se substitueixen a l’estiu per altres propostes com les amanides de llenties amb arròs i verdures crues de temporada. Fins i tot, barrejar-ho amb l’escarola, els espinacs crus, l’endívia, la ruca, són fulles fàcils de pair, que van bé per al fetge pel punt amarg que tenen. Si s’hi afegeixen nous poma i pera, obtenim una amanida de llegums més completa.
- Barbacoes vegetarianes i de peix. Les barbacoes són, a l’estiu, el pretext més buscat per a la trobada familiar o amb amics. Però també són un moment idoni per sorprendre als convidats amb l’originalitat. Algunes opcions per a això són les barbacoes vegetarianes (verdures carnoses a la graella, escalivada, carbassons, etc.) i delicioses propostes de peixos rostits a la graella.
- Els entrepans també són una bona opció, però de pa sense gluten, d’espelta o altres cereals que no siguin el blat i combinats amb paté de xiitake, gall dindi o alvocat amb olivada.
- Sucs, liquats de fruites, gelats naturals i de fruites. A l’hora de menjar fruita es recomana que sigui fora d’hores.
- EI te fred per a postres o entre hores, completen l’oferta estiuenca. Preneu-ne que siguin digestives, que portin card marià, dent de lleó o boldo, que ajuden el fetge i fan cremar greixos.
A l’estiu, és possible gaudir de tots els plaers que ens brinda la naturalesa sense guanyar uns quilos de més i els desajustaments en el colesterol, l’àcid úric o el sucre.
Gaudeix de l’estiu amb plena
forma J
No hay comentarios:
Publicar un comentario