Les matèries primes d’avui en dia, fan que cada
vegada sigui més difícil aportar a l’organisme substàncies vitals com el zinc,
el calci, el magnesi…nutrients essencials són vitals per a l’organisme.
Quan s’acidifiquen els teixits, és un dels primer
símptomes de les carències i caldrà prendre mesures. Per això es recomana
consumir productes ecològics.
Cada cop més, hi ha persones que tenen dolor articulars. La causa és la
suma de diversos factors com l’estrès, mala alimentació, el sedentarisme,
contaminació etc...
Una alimentació desequilibrada rica en aliments refinats i productes
animals, l’estrès físic, desgast mental, la feina ajuda a acidificar
l’organisme.
Quan l’organisme està acidificat té més tendència a patir processos
infecciosos, refredats, inflamacions…
Per aconseguir un equilibri és necessari proveir l’organisme d’aliments
alcalinitzants com ara les verdures, els llegums, els cereals integrals, el
peix, la fruita seca, les algues
Les articulacions necessiten certs aliments per enfortir-se, aquí us deixem
una llista:
- Aliments rics en omega-3, com l’oli de lli de primera premsada en fred, les llavors de lli, les llavors de sèsam, el peix blau, la fruita seca crua. L’omega-3 és un àcid gras que ajuda a reduir la inflamació.
- La lecitina de soja, perquè gràcies a les seves propietats emulsionants millora el rec sanguini i alleugereix els casos d’artritis i osteoartritis.
- Les fruites del bosc, les cireres, els nabius, entre d’altres, ofereix una acció estabilitzant del col·lagen, substància necessària per tenir unes articulacions sanes i flexibles.
- Les algues gràcies a la seva aportació en minerals
També es necessari ajudar la dieta amb complements nutricionals específics
per a la salut articular, com per exemple, la condroïtina que pot ser de gran
utilitat. Participa en la preservació del cartílag i també és important per a
la regeneració natural del cartílag del genoll, el maluc i altres
articulacions.
Aquesta substància essencial absorbeix l'aigua en el teixit connectiu, el
que significa que preserva l'elasticitat i la flexibilitat del cartílag.
A més, pot bloquejar molts enzims que degraden el teixit connectiu, i també
pot contribuir a la construcció d'un nou.
D'altra banda, la condroïtina pot entrar en una combinació encara més
favorable al costat de la glucosamina, que dóna una major flexibilitat i
mobilitat a les articulacions, i també és important per a la regeneració
natural del cartílag.
Aquesta substància es deriva de la quitina, que es pot trobar a la closca
dels crancs de mar, crancs i llagostes.
Altres complements son glucosamina àcid hialurònic, cúrcuma, boswèl·lia,
harpagòfit, ingredients que per una banda nodreixen les articulacions i per
altra banda proporcionen una ajuda antiinflamatòria natural.
No hay comentarios:
Publicar un comentario