22 may 2016

La vida és més dolça sense sucre

Avui en dia, el sucre és un producte omnipresent a la nostra dieta. Camuflat sota diversos noms, està present en molts més aliments dels que ens pensem. A banda de dolços, pastissos i brioixeria, trobem sucres en la majoria dels aliments processats: begudes, productes lactis, cereals, salses... I sorprenentment també en els medicaments i el tabac!

S’ha comprovat científicament que el sucre refinat és molt additiu i té un paper important en una llarga llista de malalties, des de l’obesitat i la diabetis, a la depressió, la migranya o l’ansietat. I és que el sucre no aporta nutrients, sinó tot el contrari, és un lladre de vitamines i minerals.

Fes fora el sucre de la teva dieta i podràs comprovar com millora la teva salut, com canvia el teu estat d’ànim, com regules millor la gana i com pots controlar la bàscula.

Aquí hi ha algunes idees sobre com alliberar-se del sucre - perquè puguis viure una bona salut durant molts anys:

1. Menja amb regularitat. Menja tres àpats i fruita entre hores o cinc àpats petites al dia. Per a moltes persones, si no mengen regularment, els seus nivells de sucre en la sang baixa, els hi entra la gana i són més propensos a desitjar aliments ensucrats i refinats.

2. Triem aliments integrals. Com més a prop estigui un aliment de la seva forma natural, el sucre es menys processat. Els aliments en la seva forma natural, incloent fruites i verdures, en general no presenta problemes metabòlics per a un cos normal, especialment quan es consumeix en varietat.

3. Fer una desintoxicació. Quan la gent fa una desintoxicació adequada, sovint disminueixen els desitjos de sucre. Els nostres cossos s'ajusten i ja no tenen la necessitat de menjar sucre.

4. Incloure proteïna, vitamines i greix saludable a l’esmorzar per començar bé el dia. Els batuts són ideals per a això. L'esmorzar típic ple de carbohidrats i aliments amb sucre o midó és la pitjor opció ja que tindrà gana durant tot el dia. Menjar un bon esmorzar és fonamental per evitar els desitjos de sucre

5. Intenta incorporar proteïnes i / o greixos en cada àpat. Això ajuda a nivells de sucre en la sang de control. Assegureu-vos que són fonts saludables de cada un.

6. Afegir les espècies. Coriandre, canyella, nou moscada, clau i cardamom.

7. Prendre un complex multivitamínic de bona qualitat. Certs nutrients semblen millorar el control de sucre en la sang incloent crom, vitamina B3 i magnesi.

8. Moure el cos. L'exercici, ballar o fer una mica de ioga. Qualsevol moviment ajudarà a reduir la tensió, augmentar la teva energia i disminuir la necessitat d'una baixada de sucre.

9. Dormir prou. Quan estem cansats, el cos fa servir el sucre per obtenir energia per contrarestar l'esgotament.

10. Estar disposada a estudiar els problemes emocionals al voltant de la seva addicció al sucre. Moltes vegades la nostra ànsia de sucre és més per una necessitat emocional que no s'està complint.

11. Elimina els refrescos ensucrats fora de casa i l'oficina. És difícil per picar coses que no hi són!

12. No substituir els edulcorants artificials per al sucre. Si es necessita un edulcorant, la estèvia és la més saludable.

13. Aprèn a llegir les etiquetes. Com més llarga sigui la llista d'ingredients, el sucre és més probable que hi serà inclòs. Per tal de reconèixer-los aquests són alguns dels edulcorants: atzavara, xarop de blat de moro, sucre de blat de moro, xarop de blat de moro alt en fructosa, sacarosa, dextrosa, mel, sucre de canya, cristalls de canya, concentrats de sucs de fruites, melassa etc .

I si hi ha desitjos de sucre agudes, proveu els següents:

14. Prendre L-Glutamina, 1000-2000 mg cada dues hores, segons sigui necessari. Sovint alleuja els desitjos de sucre que el cervell utilitza com a combustible.

15. Respira. Trobar un lloc tranquil, sentir-se còmode i seure durant uns minuts i respira. Després d'uns minuts, l'ànsia passarà.

16. Beure molta aigua. A vegades hi ha deshidratació en comptes de gana.

17. Menjar fruita entre hores. És un capritx dolç i és molt més saludable.

Per què el sucre és tan addictiu?

Activa uns neurotransmissors que tenim al cervell i que ens proporcionen plaer. I el més normal és que vulguis continuar prenent-ne. El sucre també és un hidrat de carboni d’absorció ràpida i fa una pujada ràpida de glucosa en sang que dóna sensació d’eufòria i felicitat. Quan estem baixos d’energia el primer que ens ve al cap és una cosa dolça que ens ompli el dipòsit. Però després ve la baixada, i és quan ens sentim cansats i de mal humor. Té quilocalories buides, no és nutritiu, no aporta ni vitamines ni minerals.

Hi ha sucres més saludables?

Hi ha alternatives al sucre blanc una mica més saludables. De sucres naturals tenim el xarop d’auró, el sucre de coco o la mel, però també sense abusar-ne.


Després, hi ha alternatives per a qui no vulgui quilocalories, com l’estèvia. Però l’estèvia natural. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario