21 ago 2016

El magnesi, un mineral miraculós


El magnesi és un dels minerals de major importància per la nostra salut, participa en algunes de les principals funcions del nostre organisme.

Funcions dels magnesi:
  • Intervé en la síntesi de tot tipus de proteïnes: col·lagen, hormones, enzims, anticossos ...
  • És fonamental en la transmissió dels impulsos nerviosos i en la relaxació muscular
  • Necessari per a la integritat de l'ADN, portador de la informació genètica
  • Actua en la formació d'ossos i dents
  • Ajuda en la metabolització dels greixos, els lípids

Que passa al nostre cos si ens falta magnesi?
  • Ansietat
  • Nerviosisme
  • Acceleració del ritme respiratori
  • Pressió al pit, tremolors
  • Vertigen, insomni
  • Mal de cap, sensació d'ofec
  • També es poden presentar rampes, picors, formigueig, a més d'arítmies, pal·lidesa o debilitat en pèl i ungles.

Per tot això és un mineral fonamental per a una bona salut.

Aliments rics en magnesi
  • Germen de blat, llevat de cervesa
  • Cacau pur
  • Ametlles, avellanes, nous
  • Mongetes blanques, llenties, cigrons
  • Mill, llavors de sèsam, blat de moro, pans integrals

 Aliments que dificulten la seva absorció
  • Productes lactis
  • Farina i sal refinades
  • Sucre i tots els aliments que en continguin

La relació entre el magnesi que ingerim i el nivell de calci dels nostres ossos s’estableix a través de la calcitonina, una hormona segregada per les tiroides que augmenta el nivell de calci en els ossos i que impedeix que sigui absorbit pels teixits tous. El magnesi estimula la producció de calcitonina i, per tant, contribueix a augmentar el nivell de calci en els ossos.

Una dieta rica en llegums, grans i fruits secs fa difícil que es presenti un dèficit de magnesi.

No hay comentarios:

Publicar un comentario