La paraula llevat és sinònim de
fong, per tan heu de saber que tant el llevat de cervesa com el nutricional son
un fong, de fet, el mateix també que el llevat de forner.
Tot i així no podem confondre el
llevat de cervesa o nutricional amb el de forner perquè l'ús és diferent.
La diferència entre uns i altres son
les soques d'aquest llevat. Depenent de la soca la fermentació produeix alcohol
o diòxid de carboni.
El llevat de cervesa és un
subproducte de la industria cervesera mentre que el nutricional es cultiva
expressament com a complement alimentari. El llevat nutricional i la de
cervesa aparentment s'assemblen però no són el mateix.
Les principals diferencies son les següents:
- El llevat de cervesa és un producte derivat de la indústria cervesera.
- El llevat nutricional es conrea en una barreja purificada de melasses de canya i remolatxa, després es fermenta, es cull, es renta, pasteuritza i es seca.
- El llevat de cervesa conté possibles residus dels processos industrials.
- El llevat nutricional no conté cap residu tòxic, està neta i pura.
- El llevat de cervesa prolifera la Candida Albicans.
- El llevat nutricional està inactiva i per tant no alimenta ni prolifera la candidiasi o altres fongs.
- El llevat de cervesa té un gust amarg.
- El llevat nutricional té un gust salat que recorda a les nous i el formatge.
- El llevat de cervesa s'utilitza per a la fermentació de cervesa i pans.
- El llevat nutricional no serveix per fermentar aliments però el fem servir per fer formatges vegans, en salses, per gratinar, per preparar kale deshidratada o en amanida, i en general per donar un sabor exquisit a qualsevol plat.
- El llevat nutricional és una font excel·lent de proteïna, fibra, vitamines del grup B, magnesi, ferro, fòsfor, coure, zinc i crom.
- El llevat de cervesa no conté vitamina B12 mentre que la nutricional si perquè se li afegeix durant el cultiu.
La B12 és una vitamina essencial i
sembla ser que els bacteris del colon en fabriquen una petita proporció que no
arriba a ser absorbida en la seva totalitat per tan s'ha d'obtenir a través de
l'alimentació.
Les dosi recomanades de llevat de
cervesa i nutricional son de 2-3 cullerades soperes/dia.
En el cas del llevat de cervesa el
gust és més amarg i en alguns casos pot resultar desagradable i si el barregem
amb altres aliments podria canviar-ne lleugerament el gust.
En canvi el llevat nutricional té un
gust un punt salat que pot recordar al del formatge o les nous.
És per aquest motiu que en les
dietes vegetarianes el llevat nutricional s'utilitza com a substitut del
formatge ratllat o com a ingredient per elaborar formatges vegans.
És una
manera de donar-li una consistència cremosa als teus plats i guisats.
No hay comentarios:
Publicar un comentario