6 jun 2016

La intoxicació ens acaba passant factura a tots.




A la primavera és el millor moment per parlar del famós “detox” que ja hem mencionat anteriorment en alguns articles. 

Avui, una de les coses que més ens interessen quan parlem d’alimentació saludable és la desintoxicació.

Conscients dels tòxics ambientals, de l’estil de vida estressant i sedentari i d’assumir que no ens alimentem tan bé com ho hauríem de fer, veiem que una bona manera de prevenir és fer una bona desintoxicació de l’organisme, per posar-lo a zero, perquè aquestes toxines que envaeixen la flora bacteriana i penetren a l’intestí deixin de fer mal, i des d’aquí, prendre consciència per començar a vigilar més. 

El cos realitza la tasca d'eliminació de toxines de manera natural mitjançant el fetge, el sistema limfàtic, els intestins, els ronyons, els pulmons i la pell. Però amb els mals hàbits d'alimentació, la pol·lució, l'estrès, el tabac, l'alcohol, els sopars tardaners i abundants, el sucre, etcètera, sobrecarreguem els òrgans i impedim que facin correctament o al 100% la seva funció.

Plans de detox n'hi ha molts. Alguns duren 3 dies i altres més de 10.
En alguns només s'ingereixen líquids, altres inclouen la presa de sals purgatives, altres un sol aliment, etcètera. Però entre totes les variacions possibles, el comú entre tots aquests plans de detox és que busquem els següents BENEFICIS:

1.    Ajudar al procés d'eliminació de toxines natural.
2.    Eliminar toxines acumulades i depurar.
3.    Evitar l'astènia i les al·lèrgies.
4.    Re-establir el correcte funcionament de tots els òrgans, com per exemple, millorar la digestió.
5.    Reduir la inflamació.
6.    Recuperar energia, vitalitat i bon humor.
7.    Sensació de lleugeresa i desinflar.
8.    Millorar l'aspecte de pell, ungles i cabell.
9.    Controlar els nivells de glucèmia.
10. Millorar el rendiment físic i mental.
11. Regular i millorar el peristaltisme de l'intestí, afavorint la seva neteja.
12. Regular el rellotge biològic i dormir millor.
13. Fer un reset, una pausa, a la nostra vida estressada.
14. Adonar com menjant més verdura i aliments vius la teva vida millora en tots els aspectes (físic, emocional, espiritual, mental).
15. Preparar el cos per poder perdre pes (greix o líquid acumulat) si ho necessita
16. Connectar amb els desitjos i necessitats saludables.
17. Aprens a detectar què et va bé i què et fa mal.
18. Treballar i començar a sanejar l'afecció o desitjos a certs aliments.
19. Depurar emocions estancades.

A més, una de les coses més importants és que ajudes a nodrir cel·lularment teu cos i re-eduques al paladar; de manera que un cop finalitzat el detox et ve més de gust continuar amb l'alimentació real i neta en lloc de tornar als hàbits d'alimentació que embruten el teu cos.
Per realitzar aquesta neteja profunda, per fer un bon reset, és molt important fer un detox integral, perquè no només és l'alimentació el que satura i bloqueja els nostres òrgans de neteja, sinó també l'estrès i les emocions, l'entorn, els productes químics , el menjar de forma emocional, etcètera.

La idea és mobilitzar les toxines per transformar-les en compostos solubles per poder excretar-les per la suor o les excrements. Per això, les hortalisses de fulla verda i les fruites són essencials, els cereals integrals, les llavors i la fruita seca contenen minerals i aminoàcids essencials, molta fibra i ajuden a regular intestinalment, clau perquè el cos pugui eliminar rebuig. Si no anem sovint al bany, tot l’aliment, al cap dels dies, es converteix en toxina.

Els signes de toxicitat son els següents:
·         Acne, picors.
·         Al·lèrgies.
·         Trastorns autoimmunes i cardiovasculars.
·         Artritis / dolors articulars.
·         Fibromiàlgia.i fatiga crònica.
·         Transtorns inflamatoris.
·         Restrenyiments
·         Diarrea
·         Diabetis.
·         Cefalees.
·         Desequilibris hormonals.
·         Síndrome del intestí irritable.
·         Obesitat.

La clau no és només depurar, sinó metabolitzar aquestes toxines perquè després puguin drenar-se. També cal tenir clars els òrgans de drenatge principals: aquestes toxines es dipositen en els teixits principalment de la pell, pulmons, intestins, ronyons i fetge, i els desequilibren. 

El fetge és el gran òrgan de desintoxicació
És el responsable de filtrar un litre i mig de sang per minut. El fetge és el responsable principal de l’eliminació de toxines, de les quals n’hi ha més de 3.500 que ens poden afectar. Hi ha moltes plantes que serveixen per desintoxicar, com per exemple la carxofera (facilita la producció de bilis i la seva excreció), el card marià, la dent de lleó (permet un bon drenatge de fetge i ronyó i inulina, que ajuda a nivell prebiòtic),la fumària, el bedoll, el nabiu vermell, la bardana i el te de Java. La desintoxicació del fetge és fonamental.
Penseu en l’evolució del càncer: es van acumulant toxines dia rere dia, i això comporta una reducció de la capacitat d’eliminar residus; s’entra en acidosi i d’aquí el cos pot desenvolupar malalties renals, degeneratives o càncer.

La pell
Bardana, xicoira, dent de lleó i saüc són essencials per a la desintoxicació a través de la pell. La bardana és depurativa, eficaç per netejar la sang i el sistema limfàtic; disminueix congestions i inflors en eliminar toxines per la pell i orina; ajuda a rebutjar l’àcid úric; es recomana també per tractar l’artritis, ciàtica, gota, erupcions, acne, càlculs renals o de la vesícula, dolor de gargamella, cistitis, herpes, etc. La dent de lleó permet eliminar i netejar la sang de toxines i substàncies acumulades. El saüc té propietats laxants i depuratives excel·lents; a més és un antisèptic i bactericida molt eficaç amb propietats antiinflamatòries. Ajuda a curar fetge i ronyons. També és aconsellable consumir papaia i suc de pruna.

Els pulmons
Les plantes balsàmiques com l’eucaliptus, el fonoll (gran expectorant i digestiu igual que l’anís), l’alfàbrega, el gingebre, la canyella i el sulforafà desintoxiquen molt bé els pulmons. El bròquil pot ser la panacea si sabem com. El bròquil conté sulforafà, una substància que té un efecte de desintoxicació important de substàncies potencialment cancerígenes. Per això és tan habitual que als malalts de càncer els recomanin menjar bròquil o cols cada dia o verdures de la família de les crucíferes i –sobretot per garantir que la quantitat serveix per alguna cosa– complements de concentrat de bròquil. “A més, la quantitat de sulforafà del bròquil canvia molt segons la varietat i el tipus de conreu.


Ara que ja sabem la importància de la desintoxicació, només fa falta dur a ter-me un parell de vegades a l’any durant un temps específic. Es recomanable seguir les pautes d’un professional de la salut. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario