A la primavera és el
millor moment per parlar del famós “detox” que ja hem mencionat anteriorment en
alguns articles.
Avui,
una de les coses que més ens interessen quan parlem d’alimentació saludable és
la desintoxicació.
Conscients
dels tòxics ambientals, de l’estil de vida estressant i sedentari i d’assumir
que no ens alimentem tan bé com ho hauríem de fer, veiem que una bona manera de
prevenir és fer una bona desintoxicació de l’organisme, per posar-lo a zero,
perquè aquestes toxines que envaeixen la flora bacteriana i penetren a
l’intestí deixin de fer mal, i des d’aquí, prendre consciència per començar a
vigilar més.
El
cos realitza la tasca d'eliminació de toxines de manera natural mitjançant el
fetge, el sistema limfàtic, els intestins, els ronyons, els pulmons i la pell.
Però amb els mals hàbits d'alimentació, la pol·lució, l'estrès, el tabac,
l'alcohol, els sopars tardaners i abundants, el sucre, etcètera, sobrecarreguem
els òrgans i impedim que facin correctament o al 100% la seva funció.
Plans
de detox n'hi ha molts. Alguns duren 3 dies i altres més de 10.
En
alguns només s'ingereixen líquids, altres inclouen la presa de sals purgatives,
altres un sol aliment, etcètera. Però entre totes les variacions possibles, el
comú entre tots aquests plans de detox és que busquem els següents BENEFICIS:
1.
Ajudar al procés d'eliminació
de toxines natural.
2.
Eliminar toxines
acumulades i depurar.
3.
Evitar l'astènia i
les al·lèrgies.
4.
Re-establir el
correcte funcionament de tots els òrgans, com per exemple, millorar la
digestió.
5.
Reduir la inflamació.
6.
Recuperar energia,
vitalitat i bon humor.
7.
Sensació de
lleugeresa i desinflar.
8.
Millorar l'aspecte de
pell, ungles i cabell.
9.
Controlar els nivells
de glucèmia.
10. Millorar
el rendiment físic i mental.
11. Regular
i millorar el peristaltisme de l'intestí, afavorint la seva neteja.
12. Regular
el rellotge biològic i dormir millor.
13. Fer
un reset, una pausa, a la nostra vida estressada.
14. Adonar
com menjant més verdura i aliments vius la teva vida millora en tots els
aspectes (físic, emocional, espiritual, mental).
15. Preparar
el cos per poder perdre pes (greix o líquid acumulat) si ho necessita
16. Connectar
amb els desitjos i necessitats saludables.
17. Aprens
a detectar què et va bé i què et fa mal.
18. Treballar
i començar a sanejar l'afecció o desitjos a certs aliments.
19. Depurar
emocions estancades.
A
més, una de les coses més importants és que ajudes a nodrir cel·lularment teu
cos i re-eduques al paladar; de manera que un cop finalitzat el detox et ve més
de gust continuar amb l'alimentació real i neta en lloc de tornar als hàbits
d'alimentació que embruten el teu cos.
Per
realitzar aquesta neteja profunda, per fer un bon reset, és molt important fer
un detox integral, perquè no només és l'alimentació el que satura i bloqueja
els nostres òrgans de neteja, sinó també l'estrès i les emocions, l'entorn, els
productes químics , el menjar de forma emocional, etcètera.
La
idea és mobilitzar les toxines per transformar-les en compostos solubles per
poder excretar-les per la suor o les excrements. Per això, les
hortalisses de fulla verda i les fruites són essencials, els cereals integrals, les llavors i
la fruita seca contenen minerals i aminoàcids essencials, molta fibra i ajuden
a regular intestinalment, clau perquè el cos pugui eliminar rebuig. Si no anem
sovint al bany, tot l’aliment, al cap dels dies, es converteix en toxina.
Els
signes de toxicitat son els següents:
·
Acne, picors.
·
Al·lèrgies.
·
Trastorns autoimmunes
i cardiovasculars.
·
Artritis / dolors
articulars.
·
Fibromiàlgia.i fatiga
crònica.
·
Transtorns
inflamatoris.
·
Restrenyiments
·
Diarrea
·
Diabetis.
·
Cefalees.
·
Desequilibris
hormonals.
·
Síndrome del intestí irritable.
·
Obesitat.
La
clau no és només depurar, sinó metabolitzar aquestes toxines perquè després
puguin drenar-se. També cal tenir clars els òrgans de drenatge principals:
aquestes toxines es dipositen en els teixits principalment de la pell, pulmons,
intestins, ronyons i fetge, i els desequilibren.
El fetge és el gran
òrgan de desintoxicació.
És el responsable
de filtrar un litre i mig de sang per minut. El fetge és el responsable principal de l’eliminació de toxines, de les
quals n’hi ha més de 3.500 que ens poden afectar. Hi ha moltes
plantes que serveixen per desintoxicar, com per exemple la carxofera (facilita
la producció de bilis i la seva excreció), el card marià, la dent de lleó
(permet un bon drenatge de fetge i ronyó i inulina, que ajuda a nivell
prebiòtic),la fumària, el bedoll, el nabiu vermell, la bardana i el te de
Java. La desintoxicació del fetge és fonamental.
Penseu
en l’evolució del càncer: es van acumulant toxines dia rere dia, i això
comporta una reducció de la capacitat d’eliminar residus; s’entra en acidosi i
d’aquí el cos pot desenvolupar malalties renals, degeneratives o càncer.
La pell
Bardana, xicoira,
dent de lleó i saüc són essencials per a la
desintoxicació a través de la pell. La
bardana és depurativa, eficaç per netejar la sang i el sistema limfàtic;
disminueix congestions i inflors en eliminar toxines per la pell i orina; ajuda
a rebutjar l’àcid úric; es recomana també per tractar l’artritis, ciàtica,
gota, erupcions, acne, càlculs renals o de la vesícula, dolor de gargamella,
cistitis, herpes, etc. La dent de lleó permet eliminar i netejar la sang de
toxines i substàncies acumulades. El
saüc té propietats laxants i depuratives excel·lents; a més és un
antisèptic i bactericida molt eficaç amb propietats antiinflamatòries. Ajuda a
curar fetge i ronyons. També és aconsellable consumir papaia i suc de pruna.
Els pulmons
Les
plantes balsàmiques com l’eucaliptus, el
fonoll (gran expectorant i digestiu igual que l’anís), l’alfàbrega, el gingebre, la canyella i el sulforafà desintoxiquen
molt bé els pulmons. El bròquil pot
ser la panacea si sabem com. El bròquil conté sulforafà, una substància que té
un efecte de desintoxicació important de substàncies potencialment
cancerígenes. Per això és tan habitual que als malalts de càncer els recomanin
menjar bròquil o cols cada dia o verdures de la família de les crucíferes i
–sobretot per garantir que la quantitat serveix per alguna cosa– complements de
concentrat de bròquil. “A més, la quantitat de sulforafà del bròquil canvia
molt segons la varietat i el tipus de conreu.
Ara que ja sabem la importància de la desintoxicació,
només fa falta dur a ter-me un parell de vegades a l’any durant un temps específic.
Es recomanable seguir les pautes d’un professional de la salut.

No hay comentarios:
Publicar un comentario